Apple Management

                             

De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) is het belangrijkste internetknooppunt van Nederland. Een zeer groot deel van het internetverkeer met het buitenland en de gegevensstroom tussen Nederlandse internetproviders wordt afgehandeld via het netwerk van AMS-IX. AMS-IX verbindt meer dan 700 IP netwerken en verwerkt meer dan 3.5 Terabit aan business data per seconde op piekmomenten, waardoor dit het grootste internetknooppunt in de wereld is.

Binnen AMS-IX zijn Apple devices in gebruik (Macs en iPhones). AMS-IX heeft als doelstelling geformuleerd met behulp van management software de bedrijfsdata op de Apple devices veilig te stellen en het reguliere beheer (uitrollen van software) te automatiseren.

Met behulp van Jamf Pro kunnen alle Apple devices door de ICT afdeling vanaf een centraal punt beheerd worden. Apple apparatuur is hiermee goed beveiligd en worden automatisch voorzien van updates, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid van de Apple devices.

In opdracht van AMS-IX heeft MASS IT de implementatie van Jamf Pro verzorgd en hiermee een management platform opgezet voor OS X en iOS. Tevens is er gezorgd voor een implementatie van CrashPlan, een cloud oplossing voor perfecte beveiliging en waarborging van lokale data op mobiele devices.

Wil je meer weten over dit project?
Neem dan contact op met Peter Bekkering
peter@mass-it.nl
071 579 07 70

Consultancy

                             

De afdeling Informatisering en Automatisering van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen verzorgt, op verzoek, ICT-diensten voor instituten. Het Meertens Instituut is daar een voorbeeld van, onder andere met 130 Mac-werkplekken.

In opdracht van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen heeft MASS IT een second opinion uitgebracht over de bestaande ICT-omgeving met de volgende onderwerpen: het gebruik en het beheer van Mac-computers, innovatie van het Mac platform voor het Meertens Instituut en een advies  voor een nieuwe beheeromgeving.

De unit ICT Services van I&A was daarnaast op zoek naar extra ondersteuning bij het beheren van Macs, iets waar een consultant van MASS IT I&A op regelmatige basis in bijstaat.

Wil je meer weten over dit project?
Neem dan contact op met Peter Bekkering
peter@mass-it.nl
071 579 07 70

Support

                             

Secrid (bekend van innovatieve wallets voorzien van een Cardprotector) is een snelgroeiende organisatie, die Apple devices gebruikt voor haar bedrijfsvoering. In totaal zijn ongeveer 35 Mac werkplekken in gebruik. Sinds geruime tijd verzorgt MASS IT de support voor Secrid.

Deze support wordt op locatie, telefonisch en/of remote verzorgd. De medewerkers van Secrid kunnen contact opnemen met MASS IT en worden dan direct geholpen met hun vragen en/of storing.

MASS IT vervult een coördinerende rol in de totale ICT infrastructuur. Zo fungeert MASS IT als schakelpunt tussen diverse partijen (zoals telefonie- en netwerkleveranciers). Daarnaast is er maandelijks een consultant van MASS IT aanwezig voor het afstemmen van het IT-beleid. Voor het reguliere beheer is er regelmatig een system engineer op de werkvloer van Secrid te vinden.

Wil je meer weten over dit project?
Neem dan contact op met Peter Bekkering
peter@mass-it.nl
071 579 07 70

Cloud-diensten

                             

Kennisland is een ondernemende denktank met een publieke missie. Bij deze innovatieve organisatie zijn ongeveer 25 Mac werkplekken en hetzelfde aantal iOS devices in gebruik. Om deze devices te managen en automatisch te voorzien van updates wordt er gebruik gemaakt van cloud diensten die MASS IT biedt. 

Door middel van de door MASS IT gehoste dienst Munki Mac Management Portal is het automatisch registeren en beveiligen van Apple devices zeer efficiënt. De apparaten worden eenvoudig voorzien van de juiste instellingen en het updaten van systeem- en applicatiesoftware is een fluitje van een cent.

Wil je meer weten over dit project?
Neem dan contact op met Peter Bekkering
peter@mass-it.nl
071 579 07 70

We werken o.a. voor:

                             

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?
Neem contact op

MASS IT
Rooseveltstraat 18Y
2321 BM Leiden

                             

KvK Leiden 28099703
BTW nr. NL 8133 1655 8 B 01
IBAN NL63 INGB 0678 0816 54
BIC INGBNL2A

                             

Apple, het Apple logo, Mac, iPhone, iPad, OS X en iOS zijn handelsmerken van Apple Inc., die zijn gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen.

Copyright © 2019 MASS IT B.V. Alle rechten zijn voorbehouden.

TwitterFacebookLinkedin